Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Георги Видолов, началник на Митническо бюро Сливен, изнесе лекция пред студентите от МП „Митнически и данъчен контрол“

   

13.12.2023

 

На 10.12.2023 г. г-н Георги Видолов - началник на Митническо бюро Сливен към Териториална дирекция „Митница Бургас“, изнесе лекция пред студентите от магистърска програма „Митнически и данъчен контрол“, с ръководител доц. д-р Цветан Мадански. Темата на лекцията беше „Специален митнически режим - Свободни зони“ в рамките на дисциплината „Митнически режими и процедури“.

Screenshot 2023-12-13 091923

Г-н Видолов е лектор в националния учебен център на Агенция „Митници“ и има 32 години стаж в митническата администрация. Пред студентите той сподели изключително интересна и полезна презентация. Бяха засегнати въпроси, свързани с поставянето на съюзни и несъюзни стоки под режим „Свободни зони“, извеждане на стоките и необходимата отчетност, която се одобрява от директора на съответната териториална дирекция.

Screenshot 2023-12-13 091948

Между лектора и студентите се получи ползотворна дискусия по отношение на видовете дейности, които се извършват в свободните зони. Беше направено практическо упражнение със поставени задачи от лектора, които имаха за цел да се покаже процесът по подаването на документи за одобрение на формата за отчетност, какви стоки имат право да се въвеждат в свободните зони и при какви условия, както и изготвянето на примерен договор и страните по него.

Screenshot 2023-12-13 092006