Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Хъб за интелектуална собственост и технологичен трансфер към Софийски университет организира двудневен курс за правоприлагането на интелектуалната собственост на ЕС

   

06.12.2023

Хъбът по интелектуална собственост и технологичен трансфер (ХИСТТ) към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, в рамките на магистърската програма „Интелектуална собственост и технологичен трансфер“ на Стопанския факултет, организира двудневен курс за правоприлагането на интелектуалната собственост на Европейския съюз. Лектор ще бъде проф. Кристофър Хийт – член на апелативните състави на Европейското патентно ведомство и дългогодишен преподавател в Университета в Маастрихт.

Курсът ще се проведе на 9 декември от 10 до 18 ч. и на 10 декември 2023 г. от 10 до 14 ч. в зала 128 в сградата на Стопанския факултет на Софийския университет, бул. „Цариградско шосе“ 125, блок 3.

Целта на обучението е да предостави знания по ключови въпроси, свързани с правиприлагането на ниво Европейски съюз при отделните обекти на интелектуална собственост. Ще бъдат представени подбрани решения от практиката на апелативните състави на Европейското патентно ведомство, а в края на курса е планиран симулативен съдебен процес.

Обучението е специално разработено за представителите на академичната общност, чиято дейност е свързана с управлението на интелектуалната собственост в университетите и изследователските организации, изследователите, младите учени и студентите.

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

 

От екипа на

Хъб за интелектуална собственост и технологичен трансфер,

създаден със сътрудничеството на Европейското патентно ведомство

www.iphub.bg

e-mail: IPHub@feb.uni-sofia.bg

 

picture133_reference_reference