Начало / Новини / Новини и събития / Центърът за азербайджански език и култура бе представен на Езиковия панаир

   
Центърът за азербайджански език и култура бе представен на Езиковия панаир

Центърът за азербайджански език и култура към Софийския университет участва на традиционния Езиков панаир, проведен на 30 септември 2023 г. на площада пред Народния театър "Иван Вазов". Събитието се организира от Представителството на Европейската комисия в България и с него се отбелязва Европейския ден на езиците.

На събитието бяха представени 18 езика, 20 културни института, посолства и институции. Активно участващ в езиковия фестивал, Центърът за азербайджански език и култура към Софийския университет "Св. Климент Охридски" тази година бе подкрепен и от студентите-тюрколози Мелиса Рамадан и Саша Здравкова, изучаващи азербайджански език.

2

Центърът представи на гостите преводите на азербайджанските писатели и поети на български език, както и материали, предоставени от Мониторингов център към Държавна езикова комисия на Азербайджан, сподели извлечения от английско-азербайджански разговорник, за да повече млади хора могат да се запознаят с азербайджанския език и да се насочат към изучаването му в специалност "Тюркология" на Софийския университет.

3

Този панаир още веднъж доказа, че езикът е средство за постигане на по-добро разбирателство между различни народности и култури в целия свят, а многоезичието само ни дава още повече възможности да се доближим до непознатото.

1