Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Отворено е кандидатстването за уъркшоп по проект „e-Creha“, който ще се проведе в Турция

   

07.07.2023

 

Консорциумът на международния проект „e-Creha“ по програма „Еразъм +“ организира трети, и последен за проекта, уъркшоп за студенти от бакалавърски и магистърски програми на Софийския университет. Той ще се проведе в периода 04.09.2023 г. - 13.09.2023 г. в два университета в Турция - в TOBB University of Economics and Technology и в Университета на Кападокия в Невшехир.

Screenshot 2023-07-07 110722

Темата на международния студентски уъркшоп е „Адаптация на културното наследство към екстремни климатични условия“. Подходящ е за посещение от колеги с интереси в областта на умните градове, климатичните промени и устойчивото развитие. Целта е да се съберат студенти с различна професионална подготовка (стопанско управление, архитектура, градоустройство, устойчиво развитие, информатика, социални науки и др.) и да се проучат и предложат различни интердисциплинарни решения на климатичните предизвикателства.

Програмата включва посещения на обекти, учебни дейности и работа по проекти, срещи с експерти, студентски презентации и др.
Повече информация за събитието можете да намерите в приложената брошура.

Както и при предходните такива събития, проектът „e-Creha“ ще финансира разходите за пътуване, настаняване и престой за максимум 5 (пет) студенти от Софийския университет, които могат да бъдат от всеки един факултет или департамент на висшето учебно заведение.

За да кандидатствате е необходимо да изпратите заявка за участие с три имена, факултетен номер, курс, специалност, успех за изминалата учебна година, ниво на владеене на английски език, телефонен номер и данни за контакт до адрес: bbontchev@fmi.uni-sofia.bg.

Срокът за кандидатстване е до 23.07.2023 г. включително.