Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Покана за семинар: Фактори за динамиката на цените на природния газ в България и експертни очаквания

   

27.01.2023

 

Вижте видео от събитието:

 

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ има удоволствието да ви покани на семинар относно последните тенденции и динамиката на пазара на природен газ в България. През последните две години сме свидетели на безпрецедентни промени и ръст на цените на природния газ в Европа, водещи до нови рекорди през 2022 г.

Стопанският факултет анализира и оцени различните специфични за страната и външни фактори, движещи пазарни цени на природния газ в България, и повдига въпроси за последствията за региона, социалното благосъстояние и ефекта върху очакваната декарбонизация.

Събитието е организирано за медиите и бизнес партньорите на Стопански факултет, както и за нашите студенти и възпитаници.

Workshop “Natural gas price developments in Bulgaria drivers and future outlook”

Програма на събитието

Уъркшопът ще се проведе на 7 февруари 2023 г. в зала „Нютон“ в Гранд Хотел Милениум, София, от 15:00 ч.

Участието в събитието изисква предварителна регистрация.

Работният език на събитието е български, с изключение на презентацията на г-н Джовани Бетинели от Baringa, която ще бъде представена на английски език. Моля, имайте предвид, че за презентацията на г-н Бетинели няма осигурен превод.

По време на събитието ще бъдат представени резултати от изследването на Стопански факултет относно факторите, влияещи на цените на природния газ в страната през последните 5 години.

Доклад от изследването.

Screenshot 2023-09-05 092430