Начало / Новини / Календар / Представяне на сборник в чест на проф. Мария Нейкова

Факултет по журналистика и масова комуникация

На 20 октомври 2022 г. от 18.30 ч. във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще бъде представена книгата "Журналистика, ценности, свят. Юбилеен сборник в чест на проф. д-р Мария Нейкова".

Международната журналистика белязва целия професионален път на Мария Нейкова – от международен редактор в печата до ръководител на профил „Международна журналистика“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тя търси пресечната точка на международната журналистика и световната политика, интересува се от ролята на глобалните медии в междукултурния диалог, изследва критично българската външна политика и нейния медиен образ. В същото време не губи от поглед регионалната перспектива – Европейския съюз, Балканите и специално Западните Балкани, и мястото им в съвременните международни отношения. Присъствието на тези изследователски полета в сборника е знак, че Мария Нейкова има своите верни съмишленици и последователи.

korica_M_Neikova

"Журналистика, ценности, свят. Юбилеен сборник в чест на проф. д-р Мария Нейкова" е издание на Университетско издателство "Св. Климент Охридски". Съставители на сборника са Ралица Ковачева, Жана Попова, Вяра Ангелова, Снежана Попова.