Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / С помощта на FEBA Alumni Club и партньори, Стопанският факултет оборудва 9 зали с видео-конферентна техника за хибридно обучение

   

20.12.2021

 

С началото на учебната година и с въвеждането на ограничения за преподаване на място в зала, ръководството на Стопанския факултет се обърна за съдействие към Сдружението на завършилите (FEBA Alumni Club) за организиране на дарителска кампания, с чиято помощ да бъдат оборудвани за хибридно обучение някои от най-натоварените учебни зали. Благодарение на кампанията, набрала над 12 000 лв., в сградата на Стопанския факултет вече може да се провежда хибридно обучение в 9 допълнителни зали.

FEBA-snow-2

Даренията, организирани от FEBA Alumni Club, включват както собствени средства на Сдружението на завършилите Стопанския факултет на СУ, включително набрани по проекти на Кариерния център на Стопанския факултет (над 8400 лв.), така и дарения от партньори на Стопанския факултет: Валери Вълчев, Българска финтех асоциация; АФА; Юробанк България АД; Fileado GmbH; Telus International; доц. д-р Боряна Богданова (Стопански факултет); Агенция за социални анализи.

Закупеното видео-конферентно оборудване включва камери и озвучаване, подходящо за големите зали на Стопанския факултет: 200, 300, 304, 400, 401, 420, 520 и 524, както и една мобилна камера за използване в други зали.

Предстои и допълнително оборудване на още 5 зали с подобна видео-конферентна техника от бюджета на Стопанския факултет за 2021 г., като по този начин всички най-използвани зали в сградата на факултета ще са обезпечени за хибридно провеждане на занятия и излъчване в реално време в електронна среда.

Ръководството на Стопанския факултет сърдечно благодари на дарителите от името на цялата академична общност и им желае светли празници, много здраве и успехи!