Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет подписа споразумение за партньорство с WikiRate

   

14.12.2021

 

На 13 декември 2021 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и представители на WikiRate подписаха споразумение за партньорство.

wikiRate

„За мен е удоволствие да посрещна представителите на WikiRate, както и деканът на Стопански факултет проф. Атанас Георгиев. Истинското удоволствие е обаче, че не ви посрещам само аз, а и над 35 от студентите в МП Отговорно и устойчиво управление. Партньорството ни с WikiRate е нещо, което очаквахме с нетърпение. То има отношение, както към образованието, така и към нашата изследователска работа“, сподели в началото на онлайн срещата гл. ас. д-р Марина Стефанова, ръководител на МП "Отговорно и устойчиво управление".

wikiRate3

Декантът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев приветства представителите на компанията и студентите от магистърската програма и заяви: "Факултетът е лидер в структурата на Софийския университет по отношение на усилията в сферата на устойчивото развитие. Доказваме това с МП ОУУ, в която има над 70 студенти, които искат да знаят и могат повече в сферата на SDG. Стартирахме тази програма с ключови партньори от бизнеса и институциите, които са част от тази област. Като част от нашето усилие да бъдем разпознати международно с програмата по „Устойчиво и отговорно управление“, съм щастлив да обявя официално стартиращото ни партньорство с WikiRate. Това ще позволи на студентите ни да работят с данни и да ги анализрат, което ще им даде възможност да правят и по-нататъшни изследвания. Това е едно от ключовите ни партньорства за тази година. Благодаря на представителите на WikiRate, че направиха това възможно!“.

wikiRate2

Лорийн ван Брийн, управляващ директор на WikiRate: „Удоволствието е наше! Много сме вдъхновени и нямаме търпение за общата ни работа. Често чуваме за проблема с климатичните промени, но проблемите всъщност са далеч отвъд климата и не включват само него. Искахме да помогнем на корпорациите и бизнесите да се фокусират върху това, като създадем прозрачност и видим какво се случва наистина. Има много сайтове и платформи, в които можем да влезем, да прочетем, да сравним приходите и оборота, но не и когато искаме да видим какви са действията в посока на екологичното и социалното. Имаме достъп до толкова голям обем от информация, че решихме да я направим по-ясна и кратка, затова създадохме WikiRate“.

 

_______________________

Мисията на WikiRate е да стимулира корпорациите и компаниите да бъдат прозрачни в действията си, като това се случва чрез достъпни и безплатни данни за тяхното социално и екологично въздействие.

Wikirate е платформа за отворени данни, касаещи екологичните, социалните и управленските действия и резултати на различни компании. Целта на платформата е да допринесе за увеличаването прозрачността на веригата за доставки на различни услуги и продукти, и техния напредък към Целите за устойчиво развитие.