Начало / Новини / Новини и събития / Изпит по математика II за кандидат-студенти

   
Изпит по математика II за кандидат-студенти

При спазване на противоепидемичните мерки в 9.00 ч. в аудитория 224 в Ректората на Софийския университет започна конкурсният изпит по математика II. Кандидат-студент изтегли тема № 1, по която ще работят 569 кандидати, подали заявления за явяване на изпита. Председател на изпитната комисия е доц. Веселин Гушев от Факултета по математика и информатика.

Деканът на Факултета по математика и информатика доц. Първан Първанов приветства кандидатите в Софийския университет и ги поздрави за смелостта да се явят на този изпит и за избора им да кандидатстват във Факултета по математика и информатика. Пожела им да реализират знанията си и отбеляза, че е наясно с трудностите, с които са се сблъскали през последната година и половина при подготовката си в условия на пандемия. Той им пожела успех, а не късмет, защото късметът е за хора, които не са добре подготвени.

1

Успешно издържаният изпит по математика II дава възможност за кандидатстване в специалностите: „Социология“ ; „Математика“; „Информатика“; „Приложна математика“; „Математика и информатика“; „Компютърни науки“; „Софтуерно инженерство“; „Информационни системи“; „Статистика“; „Физика“; „Инженерна физика“; „Ядрена техника и ядрена енергетика“; „Физика и математика“; „Астрофизика, метеорология и геофизика“; „Физика и информатика“; „Медицинска физика“; „Комуникации и физична електроника“; „Квантова и космическа теоретична физика“; „Фотоника и лазерна физика“; „Оптометрия“; „Физика на ядрото и елементарните частици“ (на английски език); „Компютърно инженерство“; „Учител по природни науки в основна степен на образованието“; „Икономика и финанси“; „Стопанско управление“, „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ (на английски език).

2