Начало / Новини / Новини и събития / Изпит по биология за кандидат-студенти

   
Изпит по биология за кандидат-студенти

При спазване на противоепидемичните мерки в 9.00 часа в аудитория 292 в Ректората на Софийския университет започна конкурсният изпит по биология, за който са се записали 820 кандидати.

Kандидат-студенти изтеглиха вариант № 2 на теста в компонент 1 на изпита и темата „Вируси и бактерии – същност, устройство, разпространение и медицинско значение на вирусите и бактериите като причинители на заболявания при човека“ в компонент 2, който е задължителен само за желаещите да кандидатстват в специалност „Медицина“.

Заместник-ректорът на Алма матер доц. Анета Антонова приветства кандидатите в Софийския университет и отбеляза, че в днешния ден 820 кандидати се състезават за 350 места, което показва интереса към обучението в Софийския университет.

1

Деканът на Биологическия факултет проф. Стоян Шишков изрази увереност, че кандидатите са се подготвили добре и ги призова да работят спокойно, за да покажат своите знания и да могат наесен да се срещнат в аудиториите на най-добрия университет в България.

2

Председатели на изпитните комисии са доц. Вяра Маматаркова от Биологическия факултет и доц. Албена Йорданова от Медицинския факултет.

3

С успешно издържан изпит по биология се кандидатства в следните специалности: „Оптометрия“, „Учител по природни науки в основна степен на образованието“, „Биология“, „Молекулярна биология“, „Екология и опазване на околната среда“, „Биотехнологии“, „Биология и химия“, „География и биология“, „Биомениджмънт и устойчиво развитие“, „Биология и английски език“, „Агробиотехнологии“, „Медицинска сестра“, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“.

С изпити по биология и по химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалностите „Фармация“ и „Медицина“.