Начало / Новини / Новини и събития / Изпит по математика II за кандидат-студенти

   
Изпит по математика II за кандидат-студенти

При спазване на противоепидемичните мерки в 9.00 ч. в аудитория 224 в Ректората на Софийския университет започна конкурсният изпит по математика II. Кандидат-студент изтегли тема № 1, по която ще работят 593 кандидати, подали заявления за явяване на изпита.

Темата бе изтеглена в присъствието на заместник-ректора на Софийския университет доц. д-р Анета Антонова и декана на Факултета по математика и информатика доц. Първан Първанов.

Доц. Антонова поздрави младите хора за избора им да кандидатстват в най-стария и най-добрия университет в България.

1

Доц. Първанов пожела на кандидатите успех и ги призова да не възприемат днешния изпит като тежко изпитание, защото той е първият от поредицата изпити, която им предстои, когато станат студенти.

4

Успешно издържаният изпит по математика II дава възможност за кандидатстване в специалностите: „Социология“ ; Математика“; „Информатика“; „Приложна математика“; „Математика и информатика“; „Компютърни науки“; „Софтуерно инженерство“; „Информационни системи“; „Статистика“; „Физика“; „Инженерна физика“; „Ядрена техника и ядрена енергетика“; „Физика и математика“; „Астрофизика, метеорология и геофизика“; „Физика и информатика“; „Медицинска физика“; „Комуникации и физична електроника“; „Квантова и космическа теоретична физика“; „Фотоника и лазерна физика“; „Оптометрия“; „Физика на ядрото и елементарните частици“ (на английски език); „Компютърно инженерство“; „Учител по природни науки в основна степен на образованието“; „Икономика и финанси“; „Стопанско управление“, „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ (на английски език).