Начало / Новини / Новини и събития / Ден на отворените врати се проведе във Факултета по журналистика и масова комуникация

   
Ден на отворените врати се проведе във Факултета по журналистика и масова комуникация

На 26 март 2021 г. за втора поредна година се проведе Ден на отворените врати, организиран от Студентския съвет и Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Събитието беше насочено към всички, които искат да учат журналистика или връзки с обществеността, имат интерес към книгоиздаването или комуникационния мениджмънт. То се проведе онлайн и в него се включиха десетки бъдещи кандидатстуденти, преподаватели и представители на Студентския съвет.

Те бяха приветствани от декана проф. д-р Веселина Вълканова, която представи историята на факултета, образователните и изследователски възможности и перспективи за реализация пред студентите, след което поведе присъстващите на виртуална обиколка през обновените учебни студиа, пресстудиото, учебната редакция и издателство, фотолабораторията и Музея на радиото.

otvoren

Представителите на Студентския съвет и преподаватели разказаха повече за специалностите, кандидатстването и историята на Факултета по журналистика и масова комуникация. В продължилата повече от два часа среща те отговориха на десетки разнообразни въпроси на кандидат-студентите – от особеностите на отделните специалности, до възможностите за участие в програмата „Еразъм“ и настаняването в студентски общежития.