Начало / Университетът / Факултети / Физически факултет / Информация за студенти / Обща информация / Факултативен блок по корейски език и култура за студенти от Физически факултет

   

Физиката е съществен дял от множество интердисциплинарни специалности както от природните науки, така и от техническите, инженерните, компютърните и други. Поради това физиците са търсени както като завършени специалисти, така и като докторанти и пост-докторанти. В световен мащаб развитите институции предлагат разнообразни стипендии за студенти магистри и докторанти, за да помогнат научната работа на своите екипи.

Целта на факултативния блок “Корейски език и култура” е студентите от Физическия факултет да получат добра основа за владеене на корейски език и познаване на корейската култура, така че да се възползват пълноценно от множеството стипендии, предлагани от корейското правителство и от различни корейски институти, за обучение и научна работа на физици във водещи корейски научни центрове (напр. KIST, KEPCO и др.).

Обучението в рамките на факултативния блок е предназначено за всички студенти бакалаври от Физическия факултет в професионални направления 4.1 Физически науки и 5.3 Комуникации и компютърна техника започва още от първи курс.