Начало / Новини / Конкурси / Архив / Четиринадесето издание на Международен младежки фестивал на изкуствата "Музите"

   

Конкурсът се провежда от 05.01.2019 – 05.02.2019 г.

 

П О К А Н А

От 5 юли до 15 юли 2019 г. в Созопол ще се проведе четиринадесето издание на Международен младежки фестивал на изкуствата Музите

ПОД ПАТРОНАЖА на г-жа Илияна Йотова – ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Сдружение Музите и Община Созопол ИМАТ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ВИ ПОКАНЯТ за участие в КОНКУРС по изобразително изкуство, литература и кино на тема ,,Созопол и Музите – любов от пръв поглед“.
Предложената тема в конкурса цели да отрази най-красивите природни и исторически забележителности на Созопол, най-впечатляващите събития на Музите и неповторимия образ на града и фестивала в очите на творците.

 

Участниците представят Созопол и Музите:

  • за изобразително изкуство - в картина или приложна творба - до две творби (без ограничения на размери и вида на материали: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив, колаж, паспортирани или в рамка за изложба)
  • за литература - в репортаж, новина, хроника, есе, портрет, интервю и други -до две творби (напечатани на бял лист с размер А4, с шрифт, позволяващ лесното им разчитане (Times New Roman -14; Tahoma -14)
  • за кино - във филм – 10 мин., реклама – 45 сек., репортаж – 2 мин., интервю – 10 мин., художествена импресия – 5 мин., клипове – 5 мин., послания – 3 мин. до две творби със съответното времетраене във формат *avi* или *mp4*)


Възрастови групи на участващите:
Първа възрастова категория: От 5 до 12 годишна възраст
Втора възрастова категория: От 13 до 18 годишна възраст
Трета възрастова категория: От 19 до 35 годишна възраст
Четвърта възрастова категория: От 35 годишна възраст нагоре

 

Общи условия:

  • Срок на изпълнение 05.01.2019 – 05.02.2019 с обявяване на резултатите на 10.02.2019
  • Творбите се приемат на имейл адрес: muzite_fest@abv.bg или на Фейсбук събитие https://www.facebook.com/pg/Muzite.TheMuses.BG/events/?ref=page_internal
    Задължително се посочват: трите имена на участника, години, град, държава, телефон за връзка или е-mail.
  • Заглавието на творбата и автор задължително се изписват и на английски език.
  • Организаторите не поемат обезпечаване с материали и техника в периода на пре- продукция, продукция и пост-продукция (включително субтитриране и титриране на продукция на английски)
  • Отличените творби се удостояват със предметни, парични и специални награди и се представят в организирани изложби, литературни и киновечери в рамките на фестивала и събития на сдружението
  • С изпращане и публикуването на продукция всеки участник се съгласява с изискванията на конкурса и условията за участие.
  • Всички творби остават във фонда на сдружение „Музите'', което си запазва правото да ги използва в свои изяви и изложби, публикации, реклами и благотворителност.

Очакваме Вашите прекрасни творби!

Важно! Сдружение Музите разполага със собствен архив от снимки и видеоматериали със заснети концерти и събития, които могат да бъдат предоставени за ползване при поискване!
Наградите се получават само лично от участника или от упълномощен негов представител! Непълнолетните наградени трябва да бъдат придружени от родител или настойник, който да получи наградата от тяхно име.

 

Включете се в КОНКУРС за изобразително изкуство, литература и кино # MUSES 2019 на тема:,,Созопол и Музите – любов от пръв поглед“

Покажете своето въображение, страст и талант и станете част от очакваното събитие в Созопол https://www.facebook.com/pg/Muzite.TheMuses.BG/events/?ref=page_internal

Правила за участие:
1.Споделете своите творби във Фейсбук събитие https://www.facebook.com/pg/Muzite.TheMuses.BG/events/?ref=page_internal или на имейл: muzite_fest@abv.bg
2.Харесайте страницата https://www.facebook.com/Muzite.TheMuses.BG/
3.Изпратете творбите с пълната отговорност за авторските права
4.Приемете изискванията и условията на конкурса
( публикувани в покана)

Срок:
Конкурсът се провежда от 05.01.2019 – 05.02.2019 г.

Избор на победители:
Екипът на Организационния комитет на фестивал Музите ще разгледа всички творби, публикувани и изпратени за участие в конкурса и ще определи най-добрите от тях, които представят най-добре темата на конкурса, носят добри послания, притежават художествена стойност и проява на оригиналност.

 

За повече информация вижте:

http://www.muzite.org/bg/node/10