Начало / Новини / Новини и събития / Премиера на книгата „Погледи към книгоиздаването“

   
Премиера на книгата „Погледи към книгоиздаването“

Истински празнична беше атмосферата на премиерата на книгата „Погледи към книгоиздаването“ в препълнената Конферентна зала на Софийския университет. С това свое издание Факултетът по журналистика и масова комуникация отбелязва 20-годишнината на специалността „Книгоиздаване“.

Създадена изцяло от студентите по книгоиздаване от втори курс, книгата е резултатът от занятията по дисциплината „Учебно издателство – майсторски клас“ с преподавател Георги Александров през академичната 2017/2018 година.

1

Деканът на ФЖМК доц. д-р Теодора Петрова поздрави студентите, преподавателите и многобройните гости. Ръководителят на Катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване“ проф. Веселина Вълканова припомни приноса на основателите на специалността „Книгоиздаване“ и проследи развитието ѝ през последните две десетилетия.

3

Студентите представиха петте раздела на своята книга, която „поглежда“ към книгоиздаването от различни страни – и като академично поле, и като професионална практика у нас и в чужбина. Представени „на живо“ бяха и разнообразните дейности на онлайн маркетинг, с които студентите разгласяват книгата си чрез социалните мрежи фейсбук, ютюб и инстаграм.

2
4