Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / За пета поредна година трима български ученици ще се борят за злато в най-голямото световно ученическо състезание по креативен дизайн

   

18.05.2018

 

Untitled

 

За пета поредна година Сдружението на завършилите Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ организира участието на българския национален отбор по креативен дизайн в най-голямото световно ученическо състезание Adobe CA World Championship 2018, в което през тази година участват повече от 70 000 младежи и девойки до 21 години от над 75 държави.

На финалите, които през тази година ще се проведат от 29-ти юли до 1-ри август 2018 година в Орландо, САЩ, България ще бъде представена от трима ученици, които спечелиха правото си да пътуват за САЩ в конкуренцията на повече от 200 млади бъдещи дигитални дизайнери от цялата страна.

 

1Untitled

 

2Untitled

 

Национален победител в това състезание е Стоян Иванов Чомпов от 11а клас на СУ „Иван Н. Момчилов“ гр. Елена с учител г-жа Светослав Михайлов.

 

Останалите участници в отбора, който ще представлява България на световните финали в САЩ, по реда на класиране в националните финали са: Божидара Топчиева - второ място в България и Димитър Ангелов – трето място в България.

 

FEBA Alumni е сдружение на възпитаниците на Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", основано през 2004 г. от 33 студенти, завършили факултета. Стопанският факултет е водеща институция в страната за обучение и изследвания в областта на икономическите и управленските науки. В рейтинговата система за висшите училища в България за 2011 и до 2017 г. Стопанският факултет заема челните места в направленията "Администрация и управление" и "Икономика".