Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Магистрите на Стопанския факултет от випуск 2017 получиха своите дипломи

   

24.11.2017

 

magistrite_na_stopanskiya_fakultet_ot_vipusk_2017_poluchiha_svoite_diplomi_medium200x200

В Аулата в Ректората на Софийския университет се проведе тържествена церемония, на която 170 магистри, възпитаници на Стопанския факултет , получиха дипломите си за завършено висше образование. Шестима от тях са с отличен успех.

 

Деканът на Стопанския факултет доц. Теодор Седларски поздрави всички с празника и отбеляза, че е радостен да връчи дипломите на абсолвентите. Поздрави ги за избора им да завършат своята магистърска степен именно в Стопанския факултет и посочи, че това е знак, че и бъдещите им избори ще бъдат добри и успешни и ще могат да се ориентират добре в най-доброто, което могат да получат в живота.

1

По думите му, за разлика от предходните поколения, днес живеем във времена, когато личният избор играе все по-голяма роля в индивидуалния живот на човека. Живеем във време, в което младите решават къде да посветят своето въображение, енергия, мечти и цели. Доц. Седларски поздрави абсолвентите за избора да останат да живеят и да се образоват в България и отбеляза, че е голямо предимство, че са завършили своята магистратура тук, тъй като контактите, които вече са създали, са много важни и ще са им от полза цял живот.

2

Той подчерта още, че абсолвентите също вярват в идеята, че България е място, което е интересно, където се раждат нови проекти и има непрекъснат растеж на новите инвестиции и бизнес идеи и след години ще могат с гордост да кажат, че са били част от този процес.

3 (1)

Деканът изтъкна, че завършващите днес ще са тези, които имат квалификацията и подготовката да бъдат от светлата страна на предстоящата Индустрия 4.0 . и няма да се тревожат, че изкуственият интелект ще отнеме част от работата им, а ще създават концепции за новите професии и новите начини за създаване на допълнителна добавена стойност.

4

Заместник-ректорът на Софийския университет доц. Юрий Кучев също приветства абсолвентите, техните преподаватели, близки и гости. В обръщението си към випуска той заяви, че зад тях остават няколко безценни години, изпълнени с упорит труд и с борба с трудностите, години на върхово напрежение, но и на приятелство и на благородно съперничество, години на върховно щастие и удовлетворение от постигнатото.

Заместник-ректорът подчерта пред най-младите си колеги, че пред тях стои най-важното – себедоказването и извоюването на достойно място в живота. „Дайте най-доброто от себе си. Превърнете трудностите в победи, а мечтите в реалност. Успехът се крие в самите вас. Не спирайте да търсите и не преставайте да вярвате“, призова доц. Кучев.

5

Той пожела всеки от тях да достигне своя връх, като отбеляза, че не е важно да е най-високият, а да е желаният и да не е последният. Доц. Кучев призова завършващите студенти да не забравят откъде са тръгнали и винаги, когато имат нужда от помощ или когато искат да споделят успехите си, да се връщат към нашата Алма матер. Той им пожела да се доказват чрез делата си и да се гордеят, че са възпитаници на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Заместник-ректорът обяви випуск 2017 г. на Стопанския факултет за завършил.

6

Антони Желязков, който е отличник на випуска, поздрави колегите си и преподавателите си. Той изказа своята радост и вълнение, че след може да нарече Софийския университет своя Алма матер. Желязков отбеляза, че заедно с колегите му са част от випуск, който има шанс да промени бъдещето на България и пожела на всички да следват целите си и да запазят своя устрем.

7(1)

Абсолвентите бяха поздравени и от възпитаника на Стопанския факултет Петко Синчев, един от основателите на "ДжемСийк” , и от Методи Георгиев, изпълнителен директор на Cargill България . Те разказаха за своя личен опит и за преодолените предизвикателства в кариерното си развитие.

Празникът продължи с връчването на дипломите.

8
9
10