Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / На 22 юни 2015 г. стартира електронният прием на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2015/2016 г. в Софийския университет

   
На 22 юни 2015 г. стартира електронният прием на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2015/2016 г. в Софийския университет

На 22 юни 2015 г. в 8.30 часа стартира електронният прием на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2015/2016 г. в Софийския университет „Св. Кл. Охридски“. На адрес https://online.uni-sofia.bg до 17.30 ч. на 4 юли 2015 г. всички кандидат-студенти, които желаят да участват в класирането, могат да се регистрират.

 

При регистрацията всеки кандидат-студент създава свой профил, в който освен личните данни подрежда желания ред на специалностите, в които иска да бъде класиран. Кандидатите трябва внимателно да следват инструкциите на електронния формуляр в системата.

Всички кандидати заплащат такса от 30.00 лева за участие в класирането.

Електронизираната система за регистрация предлага два варианта на валидиране на записа.

Първият вариант за регистрация дава възможност на кандидатите да направят кандидатстудентския си профил като отбележат, че ще извършат плащане извън системата (по банков път или на каси в Ректората). В този случай системата генерира съобщение, че в срока от 22 юни до 4 юли 2015 г. кандидатите трябва да се явят в Информационния център на Софийския университет за валидиране на записа от служителите на Сектор „Прием на студенти“ след като представят оригинал и ксерокопие на дипломата за средно образование и квитанция за платената такса. Картончето с входящия номер се получава след валидиране на записа от служителите на университета.

Вторият вариант е цялостна регистрация с плащане на таксата онлайн (чрез EasyPay или Epay) до генериране на входящ номер. Кандидатите правят запис на данните си, задължително качват изображение на дипломата за средно образование и заплащат такса за участие в класирането чрез системата, която при потвърждаване на плащането генерира входящ номер. В този случай на кандидатите не се налага да валидират записа в Ректората, а сами разпечатват картончето с получения входящ номер.

За още по-голямо улеснение на кандидат-студентите от страната и тази година Софийският университет дава възможност за прием на документи в офисите по набиране на кандидат-студенти в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Петрич, Разград, Русе, Свищов, Силистра, Сандански, Сливен, Смолян Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Софийският университет призовава всички кандидат-студенти да извършат своята регистрация по най-удобния за тях от изброените начини в рамките на срока – 22 юни - 4 юли 2015 г., за да могат да участват в класирането за учебната 2015/2016 г.