Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Научна дейност / Конференции, семинари и специализации / Ден на отворените врати в Комисията за финансов надзор (КФН) - 20 февруари 2015 г.

   

16.02.2015

 

На 20 февруари 2015 г. в Комисията за финансов надзор (КФН) ще се проведе Ден на отворените врати. Събитието има за цел да запознае ученици и студенти с дейността на финансовия регулатор като разясни функциите, правомощията и работата на Комисията в тяхната специфика и да повиши финансовата ориентираност на младите чрез споделяне на знания и експертиза между професионалисти в областта на небанковия сектор и бъдещите финансисти на България. Следвайки политиката на публичност, прозрачност и откритост в работата си, КФН изпълнява своя стратегически приоритет – защита на потребителите на финансови услуги, посредством продължаващо финансово обучение, насочено към младите хора в страната.

 

В тази връзка каним възпитаници от финансови специалности на ръководените от вас средни и висши училища да присъстват на традиционния Ден на отворените врати, който ще се проведе на 20.02.2015г., от 11.00 ч. в сградата на КФН, ул. „Будапеща“ 16, София. В този интервал членове и експерти от КФН ще запознаят учениците и студентите със същността на регулираните от Комисията пазари – капиталов, застрахователен и пенсионноосигурителен, като по този начин се надяваме да допринесем и за бъдещото кариерно ориентиране и развитие на вашите възпитаници.

 

Надяваме се, че нашата инициатива ще допринесе за финансовото образование на учениците и студентите чрез практически примери, както и чрез отговори на поставени от присъстващите въпроси от представители на КФН.