Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Абсолвентите от випуск 2014 на Стопанския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование

   
Абсолвентите от випуск 2014 на Стопанския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование

Доц. д-р Тодор Попов

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 130 бакалаври и магистри от Стопанския факултет на СУ получиха своите дипломи за завършено висше образование. Абсолвентите, завършващи с отличен успех, са 22.

Церемонията откри деканът на Стопанския факултет доц. д-р Тодор Попов, който поздрави абсолвентите за това, че не просто някога са спечелили правото да бъдат студенти на Стопанския факултет, но също така и са го завършили с успех, чиято кулминация е днешното тържество. „Това е един немалък успех и вие в следващите години, когато сменяте или търсите работа и изкачвате стълбицата във вашето кариерно развитие, тепърва ще се убедите какво предимство е да сте завършили не друг, а именно Стопанския факултет. Аз не се съмнявам че всички вие, след като започнете своя житейски и трудов път, ще постигнете поне такива успехи, каквито са постигнали вашите предшественици”, каза деканът. Той подчерта, че тази увереност не идва от това, че е типично за подобни тържества да се произнасят такива думи, а идва от статистиката. Тя сочи, че абсолвентите на Стопанския факултет на Софийския университет имат много добра реализация и приходи.

1

Доц. Попов каза на завършилите студенти, че тяхното учене не е престанало и оттук насетне тепърва ще прилагат наученото: „Напротив – истинското учене тепърва започва. На всички места, където ще работите, ще повишавате своята квалификация и умения, за да развиете наистина високия потенциал, който всички притежавате. В конкурентната борба заемат връх не просто тези, които продължават да учат, а които учат по-бързо от останалите”.

Деканът посъветва абсолвентите да работят не само за тяхното лично развитие, но и за това на организацията, от която са част, защото икономиката е обществена дейност. „Не бива да забравяме, че истинският, големият успех на личностите и организациите е възможен само тогава, когато обществото и държавата са успешни”, добави още той. Проф. Попов пожела на студентите лично щастие, пълноценни семейства с поне две деца, успех и на добър път в живота.

3

Проф. Албена Чавдарова

Проф. Чавдарова, заместник-ректор на Софийския университет поздрави абсолвентите от Стопанския факултет. Тя изрази радостта си, че вижда толкова усмихнати млади хора, които ще поемат съдбините на България: „Надяваме се именно на вас, че следващите години в икономически план страната ни ще бъде много по-добрe, защото ще бъде в ръцете на нашите възпитаници”. Проф. Чавдарова поздрави всички абсолвенти, за това че са извървели дългия път на образование в Софийския университет, за днешния ден, когато ще получат дипломите за бакалавър и магистър. Заместник-ректорът поздрави и родителите, и преподавателите, защото те са вдъхнали на студентите вярата, оптимизма и знанията, с които ще продължат професионалната си кариера.

Проф. Чавдарова изрази надежда, че абсолвентите са горди от факта, че са възпитаници на Стопанския факултет на Софийския университет, че няма да забравят университета и ще бъдат достойни за него. Пожела им да бъдат здрави, успешни, щастливи, така, както сами разбират щастието, а не както им казват и никога да не забравят мястото от където са тръгнали - Стопанския факултет на Софийския университет.

2

Поздрав към абсолвентите от Алумни клуба на Стопанския факултет поднесе Христина Димитрова: „Богатството, което придобих и успях да реализирам се състои във формирането на едно цяло от знания, социален статус и контакти.”, обясни Христина на студентите и ги призова да намерят тяхното щастие, което не винаги са парите, и да правят това, което искат.

4

Христина Димитрова

Христина Димитрова си припомни как преди 5-6 години, когато се е включила в Алумни клуба е била скептично настроена, но за нейна радост организацията работи успешно, поддържа взаимовръзки, организира събития и по този начин подобрява развитието на страната и хората. „Защото тази страна се развива посредством развитието на всеки един от нас. Не е лесна ситуацията, в която се намираме, но всеки от нас може да направи малката стъпка, за да тръгне нашата държава, индустрия и икономика в правилната посока на развитие. Нашата правилна посока, кой както я разбира”, каза още тя и пожела успех на абсолвентите.

5

Антония Джонева

Абсолвентката Антония Джонева също поздрави състудентите си и присъстващите в Аулата за празника:

„Днешният ден е ден за радост и празнуване, за възторг и гордост. Днес е денят, в който всички равносметки и спомени идват да ни внушат чувството на успех. За тези 4 години на обучение в ден като днешния се обръщаме назад и осъзнаваме, че сме изградили за себе си една стабилна основа, която никой не може да ни отнеме, че сме направили една наистина добра инвестиция в себе си. Днес с диплома в ръка ще се опитаме да покорим света, а може би имаме силата и амбицията да го направим по-добър. Ние трябва да знаем, че можем да успеем и да не се оставяме някой да ни гледа от високо”.

Антония Джонева благодари на преподавателите и родителите и припомни на състудентите си, че да бъдеш възпитаник на Софийския университет, на Стопанския факултет, е не само част от биографията на даден човек, а кауза, която трябва да се защитава цял живот.

6

 

Снимки във Flickr