Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Абсолвентите от випуск 2013 г. на Геолого-географския факултет получиха своите дипломи

   
Абсолвентите от випуск 2013 г. на Геолого-географския факултет получиха своите дипломи

Над 200 магистри и бакалаври от Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ получиха своите дипломи на тържествена церемония в Аулата на Алма матер. Четирима са пълните отличници на випуска, а над 80 са завършилите с успех над 5,50.

Тържествената церемония по връчване на дипломите на завършилите Геолого-географския факултет откри зам.-деканът доц. д-р Филип Мачев. Деканът доц. д-р Марин Иванов поздрави завършващите възпитаници на факултета и всички присъстващи в препълнената Аула. Той приветства избора на магистрите да продължат бакалавърската степен на образованието си във факултета

5

„Вие сте положили изключително много усилия, за да завършите тези степени на образование. Вие сте придобили умения и знания, които от тук нататък ще можете да реализирате във вашата професионална кариера. Добре дошли в професионалната гилдия като колеги, с които в бъдеще ще можем да работим заедно в различни сфери.”

Доц. Иванов добави, че периода, в който се намира държавата ни, е изключително трудно човек да се реализира и да направи подходящ избор на квалификация и подчерта: „Аз вярвам, че няма да съжалявате, а ще бъдете изключително доволни от избора си да получите образованието си в Алма матер.” Деканът припомни думите на ректора на Софийския университет проф. дин Илчев, че има много университети, но Софийският университет си остава освен най-старото висше училище и това, което държи на нивото на образование, което дава на своите възпитаници.

Доц. Иванов завърши словото си с думите на проф. Лорънс Питър: „Ако не знаете накъде сте тръгнали, ще стигнете някъде другаде” и пожела на абсолвентите да имат ясни цели, умение и желание да ги постигнат.

4

От името на ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. дин Иван Илчев и на цялото ръководство зам.-ректорът доц. д-р Милена Стефанова поздрави с успешното завършване випуск 2013 г на Геолого-географския факултет. „Всяка една промоция при нас отпраща назад в историята един период от живота на нашите студенти, един период от живота на университетската ни общност, на преподавателите, които се грижат да обучават, да предават знание и да възпитават граждански позиции в младите хора. Убедена съм, че след днешния тържествен ден за много дълго напред, а може би и за целия си живот всички вие ще си спомняте за времето, което сте посветили за своето обучение при нас, в Софийския университет и в Геолого-географския факултет. Затова спомените вероятно ще са все по-комично представяни, безсънните нощи, които сте посветили за подготвянето на изпити, ще бъдат забравени и у вас ще остане удовлетворението, че успешно сте приключили своето образование.

3

Скъпи колеги, това, което обаче искам да ви задължа днес – тук и сега, е свързано не само с дълга, който имате вече не само към себе си, като изградени професионалисти, като добри граждани на България, но и към Софийския университет, който е направил възможното това да се случи. Където и да отидете в своя живот от днешния ден насетне, с гордо вдигната глава казвайте, че сте възпитаници на Софийския университет!“, призова абсолвентите доц. Стефанова.

Доц. Стефанова покани с бурни ръкопляскания абсолвентите да благодарят на своите преподаватели и родители и близки, които са били до тях през изминалите години.

Под бурни аплодисменти доц. Милена Стефанова обяви випуск 2013 г. на Геолого-географския факултет за закрит.

По традиция първите, които получиха своите дипломи и златна значка на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“, бяха отличниците на випуска Илияна Василева Мутева, Владимир Станимиров Илчев, Асен Николов Асенов и Георги Костадинов Исакиев.

6