Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Семинар на Високо-технологичния център на Софийския университет с гост Марин Илиев от NEVEQ - фонд за рисков капитал

   

25.11.2011

 

Семинарите на Високо-технологичния център на Софийския университет се провеждат в зала №420, в сградата на Стопанския факултет, бул.“Цариградско шосе“ № 125, блок 3 – всеки четвъртък от 19.00 до 21.00 ч.

 

На 1 ви декември 2011 год. гост на семинара ще е Марин Илиев от NEVEQ - фонд за рисков капитал.

 

NEVEQ е първият фонд за рисков капитал, специализиран в информационни технологии на Балканите. Размера на фонда е 26 милиона евро. Инвеститори във фонда включват ЕБВР и други европейски и американски финансови институции и частни инвеститори. Фондът инвестира в иновативни технологии от различни бързо-растящи сегменти, развити на конкурентни цени и таргетиращи глобалните пазари. Към момента са инвестирани 22 милиона в 9 компании. Наскоро екипът на NEVEQ бе избран сред 12 кандидатури да управлява нов фонд, спонсориран от Европейския Инвестиционен Фонд.

Марин Илиев е завършил Американския университет в България. Започнал е професионалната си кариера в Щатите, където е работил за големи инвестиционни компании като Scudder и Deutsche Asset Management в Бостън. След завръщането си в България се е присъединил към EPIC - регионална компания за корпоративни финанси и М&A консултации. По-късно става инвестиционен мениджър в Рослин - компания за дялови инвестиции, където управлява инвестициите в ИТ компании и възобновяема енергия. От основаването на NEVEQ през 2007 е инвестиционен мениджър във фонда.

 

На 08 декември 2011 год. няма да има семинар.