Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / „Калейдоскоп“ представя Дни на визуалната наука от 29 февруари до 2 март 2024 г.

   

04.02.2024

 

„Калейдоскоп“ представя Дни на визуалната наука от 29 февруари до 2 март 2024 г. Премиерните прожекции на филмите за устойчиво развитие „Светът в риск“ и „Надежда за бъдеще“, създадени по инициатива на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, ще бъдат излъчени в специална куполна конструкция, разположена в зала „Арена София“.

Dni na vizualnata nauka

Какъв е светът днес и какъв ще бъде утре? Каква е ролята на всеки от нас, способни ли сме да се адаптираме към новата реалност и как изглежда тя? Отговорите дават учените от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. По иновативен и въздействащ начин създадените по тяхна инициатива 3D продукции „Светът в риск“ и „Надежда за бъдеще“ потапят зрителите и им поднасят експлозия от сетивни преживявания. Основани на научни факти, филмите ни пренасят в най-горещите точки на планетата. Цялостното впечатление от това пътуване създава реална представа за трудностите, пред които е изправен светът. Искате ли да знаете какво предстои и кои са главните герои на бъдещето? Посетете Дни на визуалната наука „Калейдоскоп“ между 29 февруари и 2 март. Филмите ще се излъчват в специално изграден за целта купол, който създава условия за пълно 3D потапяне.

Каним Ви на специална за академичния състав и студентите на Стопанския факултет прожекция, която ще се проведе на 29 февруари от 18.00 часа. Необходимо е да потвърдите своето присъствие на e-mail: a.ivanova@kscope.space до 20-ти февруари.

Повече за проекта

„Дни на визуалната наука“ e инициатива на ESG Lab и Центъра за визуална наука „Калейдоскоп“ към Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Организаторите целят да започнат разговор за устойчивото развитие на човешки език. Чрез визуалното и сетивно въздействие, да обърнат внимание на темите, свързани с опазването на околната среда, енергия, вода, храна, отпадъци, биоразнообразие и обезлесяване, бедност, мир, сигурност и други. През 2024 г. „Калейдоскоп“ ще гостува в различни градове в страната, а потапящите визуализации на научни факти, ще докоснат възможно най-много хора.

Продукциите са създадени от MP-Studio - пионери в областта на 3D визуалното изкуство и са с висока степен на въздействие, което цели да ангажира и възпита младите хора като активни граждани и устойчиви потребители.

Институционален партньор на инициативата е Министерството на младежта и спорта.

Проектът се осъществява с подкрепата на компании-съучредители, лидери в устойчивото управление и производство.

Експертен партньор: ESG Lab

Златни спонсори: TotalEnergies; OMV Petrom

Сребърни спонсори: Yettel; #ПромениКартинката; Melexis; VIP Security

Бронзови спонсори: Асарел Медет АД; Уникредит Булбанк; Mastercard; Shelly Group; Астра Биоплант