Начало / Новини / Новини и събития / Ден на отворените врати в Стопанския факултет на Софийския университет

   
Ден на отворените врати в Стопанския факултет на Софийския университет

На 10 май 2022 г. в Стопанския факултет на Софийския университет се проведе Ден на отворените врати. Събитието беше посетено от кандидат-студенти и ученици в последните гимназиални класове от столични училища и от пловдивски гимназии.

Хибридният формат позволи на участниците да присъстват на живо в модерното co-working пространство за иновации или да се включат онлайн.

Събитието започна с представяне на Стопанския факултет от декана доц. д-р Атанас Георгиев и продължи с кратка беседа и упражнения за кариерно ориентиране, подготвени от Надя Стоянова и Мария Илиева от сектор „Кариерно развитие“ на Софийския университет.

1

Заместник-деканът на Стопанския факултет доц. д-р Боряна Богданова представи накратко темата „Learning by doing“ в Стопанския факултет на Софийския университет“, а студенти на Стопанския факултет споделиха своя опит и съвети, както и възможностите за извънкласни дейности в рамките на Бизнес клуб.

Участниците в събитието имаха възможност да усетят атмосферата по време на кратка обиколка на сградата на Стопанския факултет.

3

Беше проведена и отворена лекция в курса „Quantitative Methods in Finance“ с участието на международни бизнес-партньори на Стопанския факултет.

В края на събитието доц. д-р Димитър Златинов – зам.-декан на Стопанския факултет, модерира дискусия на тема „Запознаване със спецификите на обучението в Стопанския факултет на Софийския университет“ с участието на преподаватели от различни катедри на факултета.

2