Начало / Новини / Новини и събития / Университетската ботаническа градина във Варна отбеляза Лазаровден с фолклорна програма и празнично настроение

   
Университетската ботаническа градина във Варна отбеляза Лазаровден с фолклорна програма и празнично настроение

В юбилейната 130-годишнина от създаването на Университетските ботанически градини Екопарк Варна постави началото на нов обичай – честване на Лазаровден. Празничният ден премина с много музика и настроение сред пролетните багри на колекция „Лалетата на Варна“.

Събитието е част от културния календар на Университетските ботаническите градини и допринася за представянето на многообразието на растителното царство, разширяването на познанията на хората в тази насока и провеждане на мероприятия по опазване на редки и застрашени растителни видове.

4

Поддържайки традициите и социалната дейност на ботаническите градини всички посетители в Екопарка бяха закичени с пъстри венци, изработени в празничната работилница за плетене и пресаждане на пролетни цветя и билки.

2

Във фолклорната програма се включиха младите участници от ансамбъл „Българин“ с художествен ръководител Ивайло Иванов, които представиха тематични за празника народни танци. Народен хор „Медени гласове“ и детски гайдарски оркестър при читалище „Просвета 1927“ с ръководители Петя Драгнева и Драгни Драгнев обогатиха танцовата програма с красиви български народни песни и автентично музикално оформление.

1

Топлото и слънчево априлско време допълни настроението на Лазаровден и по поляните на парка се извиха весели хора.

3