Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Хакатон: „Подобряване на качеството на въздуха в България”

   
Хакатон - Подобряване на качеството на въздуха в България

Clean Air Fund, в партньорство заедно със Столична община, „Зелена София“, MOVE.bg, За Земята и VMware организират Хакатон: „Подобряване на качеството на въздуха в България“.

Събитието ще се проведе онлайн на 25 февруари от 11:00 до 20:00 ч. в две части. Първата включва представяне на последното изследване, реализирано по поръчка на Clean Air Fund. Втората част ще бъде под формата на хакатон, обединяващ съмишленици, които искат да подобрят качеството на въздуха в своите градове.

Проучването „Въздействие на замърсяването на въздуха върху кариерните решения на висококвалифицираните работници в София“, е проведено през 2021 г. от Deloitte. Данните от изследването показват, че замърсеният въздух е една от причините за намалена продуктивност на работното място. Анализът засяга връзката между замърсяването на въздуха и кариерните решения на висококвалифицираните служители в София. Въпреки че проучването се фокусира върху тази група, проблемът засяга жителите на всеки град със замърсен въздух.

В хакатона могат да се регистрират участници без ограничения като местожителство, заемана позиция или възраст на този линк. Крайният срок за записване на индивидуален участник или отбор от пет души е до 22.02.2022 г.

Участниците ще бъдат наставлявани от специалисти с предишен опит в областта. Времето, с което ще разполагат отборите, за да подготвят своите идеи и да ги представят пред специално жури състоящо се от представители на Clean Air Fund, „Зелена София“, MOVE.BG, VMWare и „За Земята“, ще бъде 4 часа.

Отборите, които заемат първите три места, ще получат специални награди – електрически тротинетки, ваучери за аудиокниги, ваучери за наемане на електрически скутери и др.

Линкове към събитията във

Facebookhttps://www.facebook.com/events/279176934284172 и
LinkedInhttps://www.linkedin.com/events/hackathon-improvingairqualityin6895004267036459008/