Начало / Новини / Новини и събития / Стартира новият подкаст канал "Гласът на нашите корени" на „Алма Алтер“

   
Стартира новият подкаст канал "Гласът на нашите корени" на „Алма Алтер“

Университетският театър „Алма Алтер“ ще представи всички свои постановки от програмата "Българска класика" в новия подкаст канал "Гласът на нашите корени" под формата на радио театър. Първият епизод "Албена" вече е факт.

„Гласът на нашите корени“ е подкаст канал, който представя по артистичен, приятен и интригуващ начин известни литературни текстове, като голяма част от тях са включени в задължителната учебна програма. Текстовете са преплетени с песни, събирани по време на етнографските експедиции на екипа на театър „Алма Алтер“ с цел създаване на една пълнокръвна образност на съдържанието. За основа на всеки епизод е използван един от спектаклите на Театралната лаборатория „Алма Алтер“. Текстовете ще се изпълняват от актьори от театъра под режисурата на Николай Георгиев. Всеки месец от годината ще бъде излъчван по един епизод. Преди всеки от епизодите ще има кратка дискусия с актьорите и режисьора на спектаклите. Според екипа на театъра във време на пандемия, това е един от начините бързо, безопасно и актуално да достигат до своята публика.

Гласът



Първият епизод на подкаст канала е „Албена“ по Йордан Йовков, най-красивата жена в българската литература. Йовков е познавач не само на българските обичаи, нрави и живот, но и на вечните общочовешки ценности. Добротата е онова хубаво човешко качество, което прави хората красиви!

Албена


Подкастът „Гласът на нашите корени“ се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския корпус за солидарност и съдействието на Национален фонд „Култура".

Гласът 2


Подкастът може да намерите на следните адреси:

Блогът "Без маски"

Каналът "Гласът на нашите корени" в youtube
Каналът "Гласът на нашите корени" в spotify