Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев, ас. д-р Деян Радев и гл.ас. д-р Божидар Недев участваха в откриването на „Левчето“

   

11.10.2021

 

За 9-а поредна година на 10-и октомври в BWP Hotel се проведе „Левчето” – събитие за млади хора, целящо да повиши финансовата им грамотност, организирано от младежката организация „AIESEC България”. Стопанският факултет е традиционен партньор на инициативата от самото ѝ създаване.

1

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев се включи в откриването и представи най-новите инициативи и програми на Стопанския факултет в СУ „Св. Климент Охридски“, свързани с дигитализацията във финансовия сектор и финансовата грамотност. Той отбеляза, че двете най-търсени магистърски програми тази година са „Отговорно и устойчиво управление“ с основен партньор Уникредит Булбанк и „Финанси, инвестиции и финтех“ в партньорство с Българската финтех асоциация. Доц. Георгиев посъветва младите финансисти да развият знанията си за устойчиви финанси и ESG, тъй като това е високоперспективна тема за следващите години. Деканът на Стопанския факултет представи и други инициативи на факултета, сред които старта на членството в AACSB International и INFE-OECD, международните акредитации и партньорства с ACCA, CFA Institute и ICAEW и др.

2

В специалния панел на Стопанския факултет се включиха ас. д-р Деян Радев от Катедра „Статистика и иконометрия“ и гл.ас. д-р Божидар Недев от Катедра „Финанси и счетоводство“ – водещи преподаватели в МП „Финанси, инвестиции и финтех“. Те представиха лекции за дигитализацията на финансовия сектор и за поведенческите финанси. Гл.ас. д-р Недев е и директор на МП „Финанси, инвестиции и финтех“ и представи накратко и самата програма.

3

Събитието „Левчето“ е подходящо за всеки, който иска да обогати финансовата си култура, провери знанията си на практика и да намери нови професионални контакти. Традиционно „Левчето” протича на два етапа – първият е панелна дискусия, на която професионалисти в областта на инвестициите, банкирането и личните финанси дават ценни съвети относно личните финанси и първите стъпки в инвестирането. Втората част е запазената марка на „Левчето” – инвестиционната симулация, където участниците имат шанса да проверят знанията си във вълнуващо пресъздаване на финансовите пазари.