Начало / Новини / Новини и събития / Кариерен форум 6.0 в Стопанския факултет на Алма матер

   
Кариерен форум 6.0 в Стопанския факултет на Алма матер

Проведе се Кариерен форум 6.0, организиран от Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Сдружението на завършилите Стопанския факултет, с подкрепата на Германо-Българската индустриално-търговска камара, Българската търговско-промишлена палата и AIESEC България. Събитието бе със свободен достъп за всички заинтересовани – завършили студенти, студенти от други факултети и университети, ученици в последните гимназиални класове и други.

На разположение на всички бе платформа с виртуални щандове, където участващите във форума работодатели представиха различните възможности за работа и стаж.

На откриването на събитието присъстваха доц. Атанас Георгиев – декан на Стопанския факултет, доц. Боряна Богданова – ръководител на Кариерния център на Стопанския факултет, Камелия Атанасова – директор работодателска марка и подбор, в рамките на HR отдела на „Понтика Сълюшънс“, Стоян Деевски – старши мениджър в Assurance отдела на PwC Bulgaria.

Доц. Атанас Георгиев посочи, че Кариерният форум е една вече утвърдена традиция на Стопанския факултет да се среща с партньорите от бизнеса с младите колеги, да търси възможности за реализация на студентите. По думите му Кариерният форум е още един пример за цялостното партньорство, което Стопанският факултет се стреми да осъществява с компании и институции за подобряване на учебната програма, за включване на практиката в теорията и лекциите във факултета, за по-преки връзки между търсещите работа и компаниите, които търсят таланти.

photo1

Доц. Георгиев изрази радостта си, че въпреки предизвикателствата за поредна година това събитие се организира. Той изрази надеждата си, че студентите и учениците, ще се включат и посетят виртуалните щандове на фирмите, ще дадат нови идеи как да си сътрудничат, да помислят за бъдеща работа и стажове.

Доц. Боряна Богданова запозна аудиторията с възникването на форума и неговата организация. Тя изтъкна, че от страна на бизнеса има представители на различни сфери – банков сектор, аутсорсинг бизнес, аналитични услуги и др. „За нас ключовото е да предоставим на младите хора избор. Информираният избор, осъзнатият избор са в основата на един летящ кариерен старт“, каза доц. Богданова. Тя благодари на целия екип на Стопанския факултет за подкрепата при изграждането на цялата платформа и инфраструктура, където всеки може да посети разнообразието от виртуални щандове, включително и щанда за кариерно ориентиране.

Камелия Атанасова разказа накратко за сътрудничеството между компанията и Стопанския факултет. Тя уточни, че са направили доста събития в три направления. Първото е участие в кариерните форуми. При второто направление представители на компанията от отдел „Подбор“ идват с щанд и разказват за отворените позиции. Те се срещат с различни студенти и предлагат гъвкаво работно време. Често техни представители изнасят и лекции във факултета. Камелия Атанасова изрази надеждата си, че сътрудничеството между компанията и факултета ще продължи и занапред.

Стоян Деевски заяви, че често участват в такива кариерни форуми не само защото имат взаимен интерес да свържат студентите с бизнеса, но и защото им е приятно да се срещат с млади, амбициозни и енергични млади хора. Той разказа за щандовете, които представят във факултета и на които се срещат със студентите, както и за организираните уъркшопове. Стоян Деевски подчерта, че много от студентите и младите специалисти намират работа при тях и развиват кариерата си.

През целия ден желаещите имаха възможност да се срещнат виртуално с представителите на различни фирми. Форумът даде възможност на студентите, обучаващи се във факултета, да се срещнат с водещи работодатели и да се информират относно възможностите за кариерно развитие, предлагани от участващите компании.

В Кариерния форум 6.0 участваха компаниите: Pontica Solutions; AIESEC Райфайзенбанк България; PwC; Инженер.БГ ООД; Филипов и партньори; Procredit Bank; Кауфланд; Experian; MFG; Alorica; OnProcess; Кариерно консултиране, сектор "Кариерно развитие"; Проект BG05M2OP001-2.013-0001 „Студентски практики – Фаза 2”; ВИТ - Борсата за матраци; Българска търговско-промишлена палата; АФА; Apex Fund Services (Bulgaria) EOOD

iCover; Уча се ООД; Himera Ideas; TELUS International Europe; GemSeek Consulting; Tymbark Bulgaria Ltd; Procter & Gamble; KPMG; ЕY; Капитал Кариери; Palfinger; LIDL; it-economics; dm Bulgaria; BILLA Bulgaria Ltd.; Modis Bulgaria; Пощенска банка; Заедно в час; KBC Group (ОББ и ДЗИ).