Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Кариерен център / Предложения за работа / Четвъртото издание на предприемаческата програма ABLE Activator набира кандидати до 15 април 2021 г.

   

13.04.2021

 

Интензивният курс ABLE Activator цели да развие предприемаческите и лидерските умения на 30 активни млади хора (студенти, поне втора година, и професионалисти до 35-годишна възраст), давайки им практическо знание за развитието на собствен бизнес и пряк достъп до ресурси в предприемаческата екосистема.

DSC_4669 (2)

ABLE Activator 2021 - Spring Edition ще стартира на 14-ти май, като желаещите могат да кандидатстват до 15-ти април 2021 г. на https://activator.bg/.

Предприемаческата програма представлява обучение, което продължава 6 уикенда. През това време, участниците имат възможност да се срещнат, изградят връзки и трупат знания от първа ръка от най-изявените представители на стартъп екосистемата в страната, а също така от лидери от иновативни корпорации и международно признати организации. Всяка сряда по време на курса се предвиждат специални събитие, по време на които участниците ще се запознаят с историите на успешни български предприемачи и ще посетят иновативни стартиращи компании. Целта на обучението е да комбинира натрупването на практически умения за стартиране на собствен бизнес с развитието на мрежата от контакти на участниците.

Програмата се реализира от Асоциация на българските лидери и предприемачи (ABLE) с генералната подкрепата на Фондация „Америка за България“ и Обединена българска банка.

 

Курсът ще протече в рамките на 6 дълги уикенда (петък-неделя), като всеки от тях ще покрие следните модули:

  • Основи на предприемачеството и откриване на индивидуалния лидерски стил (14-16 май 2021 г.)
  • Формиране на екипи и генериране на идеи (22-23 май 2021 г.)
  • Създаване на стойност и тестване приложимостта на идеите (4-6 юни 2021 г.)
  • Бизнес моделиране, ценообразуване и първи стъпки на пазара. (12-13 юни 2021 г.)
  • Маркетингова стратегия, продажби и преговори (26-27 юни 2021 г.)
  • Добре дошли в общността на ABLE (10-11 юли 2021 г.)

 

Какво ще получат участниците в програмата?

  • Практически знания, които да ги водят по пътя на осъществяване на една идея - от нейното създаване до представянето на пазара на работещ социален или бизнес проект.
  • Споделяне на опит от първа ръка от основатели на стартиращи компании в България, лидери в различни сфери на бизнеса, международни гости и световно признати лектори.
  • Подробно разбиране на ключовите аспекти на предприемачеството и иновациите в глобален контекст.
  • Безопасна среда, където ще могат да развият креативност и критично мислене, да практикуват комуникационни и презентационни умения, както и работа в екип, да получават обратна връзка и да подобряват представянето си.
  • След успешно завършване на програмата, всеки от участниците ще получи възможност да се включи като пълноправен член в Асоциацията на българските лидери и предприемачи.

 

Какви са условията за участие?

Участници могат да бъдат студенти във втора година на обучение във ВУЗ, магистри, докторанти и млади професионалисти до 35-годишна възраст. Задължително условие е да владеят английски език и да имат възможност да посещават всички модули от програмата. Необходимо е също кандидатите да имат силна мотивация да се развиват като лидери и предприемачи, както и да допринасят за положителната промяна на средата в България. Срокът за кандидатстване е 15-и април и става чрез попълване на апликационна форма на сайта на програмата www.activator.bg. Тридесет от всички кандидатствали ще бъдат избрани за участие в програмата, като таксата за включване е 540 лв. Предвижда се най-изявените сред тях студенти да получат стипендии.

 

За повече информация:

www.activator.bg

https://www.facebook.com/ABLEActivator/