Начало / Новини / Новини и събития / Самостоятелна онлайн изложба на гл. ас. д-р Венцислава Стоянова от Факултета по науки за образованието и изкуствата

   
Самостоятелна онлайн изложба на гл. ас. д-р Венцислава Стоянова  от Факултета по науки за образованието и изкуствата

Изложбата „Интуитивно. Лична територия“ представя няколко серии произведения, които са част от последните опити на Венцислава Стоянова от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата в полето на колажа. Творбите са изпълнени с помощта на дигитални изразни средства.

„В основата на всички работи са бързо направени рисунки, в които ръката интуитивно предава върху листа образи, родени във въображението ми. Тези образи претърпяват множество трансформации, смесване на техники, материали, медии, различни формати и подходи, но аз оставам вярна на своята изразност, която характеризира работата ми през последните няколко години. В основата на всичко е линията, рисунката и човешката фигура, в съчетание с текстурата на колажните елементи. В последните години работя задълбочено и с помощта на дигиталните изразни средства, което е основен акцент и в настоящата изложба“, посочи авторката.

1

Изложбата „Интуитивно. Лична територия“ е включена в артистичните изяви по проекта „Арт инициативи 2020“, който се осъществява от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата с подкрепата на Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет. Ръководител на проекта е проф. дн Лаура Димитрова.

2

Творбите от тази изложба може да бъдат разгледани на уеб сайта на проекта на български език: https://artinitiativesproject.com/intuitive и на английски език: https://artinitiativesproject.com/en/intuitive.

3