Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Ас. д-р Деян Радев ще представи курса „Финтех и е-банкиране“ на събитието Digital Finance Outreach 2020, организирано от ЕК и Българската финтек асоциация

   

12.06.2020

 

 

На 16 юни 2020 г. ас. д-р Деян Радев ще представи курса „Финтех и е-банкиране“ от новата магистърската програма „Финанси и инвестиции“ на Стопанския факултет по време на събитието Digital Finance Outreach 2020 – Bulgaria, организирано от Европейската комисия и Българската финтек асоциация (БФА). Курсът „Финтех и е-банкиране“ ще бъде по модел на подобни курсове в Харвард, Оксфорд и Кеймбридж и ще включва гост-лектори от БФА, които ще споделят своя практически опит, свързан с отделните теми.

finance

 

Участието е по покана на Българската финтек асоциация и д-р Радев ще се включи в дискусионния панел „Financial literacy – The building blocks to the development of Digital Finance“.

 

Събитието е част от инициативата Digital Finance Outreach 2020 по повод създаването на нова стратегия по дигитални финанси на ЕС/ Fintech Action Plan. Целта на инициативата е да се проведат серия от събития, на които да бъдат представени най-добрите практики, приложени от местните европейски екосистеми в сферата на дигиталните финанси, както и да се споделят какви са предизвикателствата за развитие пред сектора.

 

Във връзка с тази инициатива, страните-членки на ЕС организират национални събития, на които да представят своята локална гледна точка относно настоящето и бъдещо законодателство, свързано с дигиталните финанси. Във всяко едно от тези събития досега вземат участие ресорните министерства и регулаторните държавните органи, които представят своята визия за развитието на законодателството, свързано с дигиталните финанси и развитието на този сектор като цяло.

 

Стопански факултет кани всички бивши и настоящи студенти, докторанти и преподаватели с интерес към дигиталните финанси. Събитието ще започне в 10 ч. на 16 юни и регистрацията е безплатна. Панелът с участие на д-р Радев е планиран да стартира в 16:10 ч.

 

Вижте и приложената програма