Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / 28 май: Виртуална гост-лекция на Стоян Дипчиков в Стопанския факултет за ефектите от COVID-19 върху софтуерната индустрия

   

18.05.2020

 

Във връзка с проект, по който работят студентите от I курс, специалност Стопанско управление с немски език, в дисциплина „Einführung in die BWL“ под ръководството на ас. Мария Трифонова, имаме удоволствието да посрещнем като гост-лектор в нашите виртуални класни стаи Стоян Дипчиков, експерт от софтуерния бранш, възпитаник на СУ и част от управленския екип на Despark.

SD

Стоян Дипчиков се развива активно в дигиталната индустрия вече 15 години като 13 от тях са в Деспарк. Стартира кариерата си като уеб програмист и от тогава е бил ангажиран в почти всички нива и дейности на компанията. Бил е активен участник в растежа на компанията от малък стартъп с екип от 8-10 човека през 2008 до компания оценена на милиони с екип от 40 човека и клиенти от 3 континента. През последните 9 години от кариерата си Стоян е активна част от мениджмънта на Деспарк и е бил ангажиран с техническия лидършип, оперативна дейност и рекрутмънт, а от 2 години насам с търговското развитие на компанията като - Chief Commercial Officer. Освен кариерата си в дигиталната агенция, Стоян развива и собствен бизнес - Healthyco, фокусиран в телемедицината, където е съосновател и Chief Product Officer. Healthyco е в началото на развитието си, но вече има лекарски контингент от 100 специалиста и се предлага на 3 дигитални платформи.