Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Катедри и Академичен състав / Катедри / Икономика / Преподаватели - Катедра Икономика / Проф. д-р Теодор Седларски / НОВО от проф. д-р Теодор Седларски / Бизнесът заяви отново силната си подкрепа за Стопанския факултет при откриването на академичната година

   

02.10.2019

 

 

На 1 октомври в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ бе даден официален старт на академичната година за Стопанския факултет. На събитието присъстваха новоприетите и настоящи студенти, представители на ръководството, преподавателите и администрацията на факултета, водещи партньори на Стопанския факултет от страна на бизнеса и др.

 

01

 

 

Водещ на церемонията беше доц. д-р Боряна Богданова – преподавател във факултета и ръководител на кариерния център.

 

02

 

Доц. д-р Теодор Седларски, Декан на Стопанския факултет, поздрави участниците с откриването на новата академична година и представи на новия випуск възможностите, които открива обучението в СУ за тях – както солидна теоретична подготовка, така и реални казуси, предоставени от бизнеса и представени от мениджъри на най-високи позиции.

 

03

 

В церемонията по откриването на академичната година бе заявена отново и подкрепата на водещи представители от бизнеса. С приветствия се включиха:

 

  • Марк Протероу, изпълнителен директор за обучение и професионално развитие в Международната професионална организация „The Institute of Chartered Accountants in England and Wales“ (ICAEW), поздрави Стопанския факултет във връзка с приема на първи випуск от 35 студенти в бакалавърската програма на английски език „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“, която предлага международно признат сертификат: Certificate in Finance, Accounting and Business (CFAB) на ICAEW;
  • Джок Нюнан, съдружник Одит услуги в PwC България, поздрави стартиращите студенти и им пожела воля, усърдие и изключително успешна година;
  • Стефан Димитров, управляващ директор на TMF Group Bulgaria, благодари за партньорството на Стопанския факултет и потвърди ангажимента за сътрудничество;
  • Анна Динева, Head of Global Finance Services - Sofia в Experian България, поздрави студентите с откриването на учебната година и им пожела успешно следване.

 

04

 

На студентите бе представена и възможността да спортуват в СУ като част от задължителната програма.

 

06

 

Председателят на студентския „Бизнес клуб“ Илия Дечков също поздрави своите колеги и им разказа за Welcome Week инициативата за посрещане на новите студенти в Стопанския факултет.

 

05

 

Откриването на учебната година продължи в сградата на Стопанския факултет с връчване на студентските книжки по групи, както и на „Бяла книжка на първокурсника“ с полезна информация за студентския живот. Там ги посрещна новият украсен вход на сградата с дизайн и изпълнение на InfoGraffiti.