Начало / Новини / Новини и събития / Преподаватели и докторанти от Факултета по славянски филологии и деца в неравностойно положение четоха заедно

   
Преподаватели и докторанти от Факултета по славянски филологии и деца в неравностойно положение четоха заедно

На 22 май 2024 г. в светлината на предстоящия Ден на славянската писменост и култура преподаватели и докторанти от Факултета по славянски филологии посетиха фондация „Дечица“, която е насочила дейността си към деца в неравностойно положение. По повод идния празник преподавателите направиха дарение за библиотеката на фондацията от името на факултета - книги, специално подбрани и съобразени с възрастовите групи и интересите на подрастващите.

Заедно децата и преподавателите прекараха един следобед в споделено четене на приказки, разказване на истории, рецитиране на стихотворения и разговор върху теми като силата да променяш света около себе си. Тази инициатива е част от усилията на Факултета по славянски филологии да подпомага както образователния напредък на децата, така и да окаже подкрепа за тях в света на четенето и фантазията.

1-112

Представителите на фондация „Дечица“ изразиха своята благодарност към Факултета по славянски филологии за посещението, както и за ангажимента да помага на децата в света на книгите. Те изразиха радостта си от възможността за бъдещо сътрудничество, а от своя страна преподавателите споделиха своята вяра, че съвместното четене ще създаде у децата усещане за това, че те са важни и имат възможности за растеж и постижения.

Това посещение е само началото на дългосрочния ангажимент на Факултета по славянски филологии към подобни събития, които да се провеждат периодично с цел да се подкрепи образователния напредък на най-малките и да се насърчи любовта към четенето.

1-111

Факултетът по славянски филологии изразява благодарност към фондация „Дечица“ за възможността да се включи в тази важна инициатива и се ангажира да продължи да помага на децата в тяхното развитие.