Начало / Новини / Новини и събития / Публична лекция на посланика на Индия на тема: “The Rise of India”

   
Публична лекция на посланика на Индия на тема: “The Rise of India”

В 23 аудитория на Историческия факултет се проведе публична лекция на Н. Пр. Санджай Рана, посланик на Република Индия в България. Темата на лекцията бе “The Rise of India”.

Деканът на Историческия факултет проф. Мира Маркова поздрави присъстващите в аудиторията и представи Санджай Рана, който е посланик на Република Индия в Република България от март 2021 г.

 

1-5

През 2019-2020 г. той е бил ръководител на отдела за политиката на ООН, занимаващ се с въпроси, свързани с Общото събрание на ООН и Съвета за сигурност на ООН и други международни организации като Движението на необвързаните и Общността на нациите. Наскоро оглави Административния отдел за партньорство за развитие, който ръководи проектите за развитие и инфраструктура, финансирани от безвъзмездната помощ на Индия в непосредствено и разширено съседство.

1-1

Н. Пр. Санджай Рана изрази задоволството си да гостува на студентите и преподавателите от Софийския университет. Със своята лекция той запозна присъстващите с основаването на съвременна Индия и как се е променила държавата през годините. В изложението си той обърна внимание и на визията на своята страна за бъдещо ѝ развитие.

1-3