Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Съвместната академия на Стопанския факултет и СЖББ за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване стартира през януари 2023 г.

   

16.11.2022

 

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Съвета на жените в бизнеса в България обявяват първата в страната сертификационна академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“. Цялостната концепция и обучителната програма са плод на ползотворното партньорство между двете организации и имат за цел да провокират активен диалог и действия в общество по отношение на политиките за насърчаване на приобщаваща среда, равни възможности и недопускане на дискриминация.

image

Академията за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“ ще стартира на 26 януари и ще продължи до 20 април 2023 г. в седем тематични модула. Те ще обхванат темите за равнопоставеността, ползите от приобщаването, преодоляването на неосъзнатите различия и включващата роля на лидерството и комуникациите. Освен богата лекционна част, програмата има и практически характер с включени текущи задачи и финален изпит в края. Всеки участник получава сертификат за участие с хорариум от 56 учебни часа.

Сред лекторите в програмата са български и чуждестранни лидери, участващи в управлението на компании като Progress, Coca-Cola Company, Siemens, UniCredit Bulbank, The Smarts Group, както и преподаватели от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Записването на желаещите за участие може да се осъществи до 23 декември 2022 г. на електронната поща office@womeninbusiness.bg и след заплащане на такса. Цената на обучението е 2000 лв., а всички членове на СЖББ получават 10% отстъпка.