Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / "СДРУЖЕНИ - силата да сме за ЕДНО" - Конкурс за социално ангажирано изкуство "Граждански Будилник"

   

Срок за кандидатстване: 1 април 2022 г.

 

Конкурсът за социално ангажирано изкуство "Граждански Будилник" се организира от Фондация Български център за нестопанско право (БЦНП) за пета година с цел да насърчава млади творци да създават изкуство, което говори за права.

Тази инициатива ще е една страхотна възможност за творческа изява на студентите от СУ „Св. Климент Охридски", чрез която те да изразят активната си позиция като артисти към силата на гражданското сдружаване и какво можем да постигнем заедно, когато сме обединени около една обща кауза. Това е и темата на конкурса тази година: "СДРУЖЕНИ - силата да сме за ЕДНО", а категориите, в които авторите могат да участват със свои произведения, са три: "Фотография", "Илюстрация" и "Текст".

Крайният срок за кандидатстване е до 1 април 2022 г., включително.

Студентите могат да се включат със свои фотографии, илюстрации, рисунки, стихотворения, разкази или есета.

Вярваме, че особено днес е много важно да оставаме будни за гражданските си свободи и да ги защитаваме, като търсим добрите примери за обединяване в общи кауза и разказваме за тях чрез езика на изкуството, което не е самоцелно, а има социално добавена стойност.

 

За въпроси, може да се свържете с екипа ни на имейл: budilnik@bcnl.org
или на тел.: 0897 34 94 05, лице за контакт: Айлин Юмерова.