Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Над 30 служители на УниКредит Булбанк завършиха успешно първата ESG Академия на Стопанския факултет

   

02.03.2022

 

Над 30 служители на УниКредит Булбанк, сред които и главният изпълнителен директор Цветанка Минчева, се включиха в първото издание на ESG Академията на Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Академията е първата национална сертификационна програма за обучение на специалисти по устойчиво управление.

Сертификатите за успешно завършване на Академията бяха връчени на 1-ви март от доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет, и гл. ас. д-р Марина Стефанова, директор на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“ в Стопанския факултет и ръководител на ESG Академията.

At.Georgiev, Ts.Mintcheva, M.Stefanova

В ESG Академията са включени модули по устойчиви финанси, зелена, кръгова и социална икономика, ESG отчетност и др. Академията е част от специално разработената холистична програма „ESG Learning Journey“ за ESG обучения и развитие на служителите на банката, част от ESG стратегията. В ESG Learning Journey влиза и партньорството с магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“ на Стопанския факултет.

M.Stefanova,Ts.Mintcheva

„Много се радвам, че Стопанският факултет и УниКредит Булбанк днес отбелязваме завършването на първата ESG академия. Поставихме начало на серия обучения като лидери от страна на образованието и от страна на финансовия сектор, за да отбележим колко е важна темата за устойчивото развитие в поведението на компаниите във връзка с Целите за устойчиво развитие и да насърчим положителна промяна в обществото и света“, каза доц. д-р Атанас Георгиев на церемонията по завършването.

„Партньорството ни в ESG Академията е с цел да бъдем адекватен партньор на бизнеса и гражданите в прехода към по-устойчиви индустрии. За нас е важно да продължим да развиваме нови знания и умения в сферата на устойчивото управление. По този начин сме подготвени да работим с нашите клиенти и да предоставяме устойчиви инвестиции за развитие на иновации в областта на социалната и ниско-въглеродната икономика“, коментира Андреа Тониети, член на УС на УниКредит Булбанк, който бе специален гост на церемонията.

Академията за управление на социалните, екологичните и организационните аспекти от дейността на организациите е разработена Центъра за образователни услуги към Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Българска асоциация на КСО специалистите. Тя се състои от 5 задължителни модула, всеки от които е с продължителност от 8 академични часа. За преминаването на всеки модул участниците трябва да положат изпит или разработят индивидуален проект по даден казус или задача.