Начало / Новини / Новини и събития / Второ практическо обучение за студенти по геология и геофизика

   
Второ практическо обучение за студенти по геология и геофизика

От 1 до 7 ми септември 2021 г. в гр. Обзор се проведе второто практическо обучение за студенти по геология и геофизика на тема „Комплексна приложна геоложка и геофизична полева практика в крайбрежните зони на източния Балкан, Предбалкана и Долнокамчийското понижение“, финансирано от Total Energies.

Участници в обучението бяха студенти и преподаватели от Геолого-географския факултет и Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. През първите дни бяха направени два геоложки трансекта през Източния Балкан. Единият бе през Айтоския проход, а другият – по крайбрежието на гр. Обзор и гр. Бяла. Разломната зона на нос Мона Петра, южно от Обзор, беше обект на геофизичните изследвания, които се проведоха през следващите дни.

1-1

Един от дните на обучението беше посветен на морски геоложки и геофизични изследвания. През този ден беше посетен Океанографския институт на БАН във Варна. Участниците имаха възможност да разгледат и малката жълта подводница на института, както и изследователския кораб „Академик“.

1-2
1-4
1-3