Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Тодор Матев, директор „Продажби на дребно“ в ЧЕЗ Електро България, с онлайн гост-лекция в енергийната магистратура на Стопанския факултет

   

18.03.2020

 

На 18 март гост-лектор по дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“, част от магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ , беше Тодор Матев, Директор „Продажби на дребно“ в ЧЕЗ Електро България АД. Темата на лекцията му беше „Управление на взаимоотношенията с клиенти“.

 

TodorMatev

 

Тодор Матев е с над 15 години опит в областите на икономика, управление и обслужване на клиенти в енергетиката и ютилити бизнеса. Завършва Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през 2001 г. с магистърска теза „Електроенергийният сектор в ЕС и България – либерализация и ценообразуване“. Oт 2003 г. до 2008 г. е редактор на списание „Ютилитис“, автор е на статии и изследвания, лектор в семинари и обучения, участва в консултантски проекти във всички големи ютилити компании в България.

 

През 2008 г. се присъединява към мениджърския екип на Обслужване на клиенти в ЧЕЗ България, като през 2011 г. заема длъжността заместник директор дирекция Обслужване на клиенти в ЧЕЗ България. От април 2016 г. е Директор „Продажби на дребно“ в ЧЕЗ Електро България.