Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев участва в среща на УНИЦЕФ с бизнеса за обсъждане на общи инициативи

   

19.01.2020

 

 

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев участва в среща на УНИЦЕФ България и представители на бизнес асоциации в страната. В рамките на срещата Стопанският факултет прие поканата на УНИЦЕФ България да участва в адаптирането на инструменти, които подпомагат компаниите да прилагат политики и дейности в защита правата на децата. Доц. Георгиев заяви готовността на Стопанския факултет да се включи в инициативи, спомагащи за споделянето на знания между представителите на бизнеса във връзка с изпълнението на програмата Business for Results”.

 

UNICEF

 

Заедно с експерти на организацията и представители на заинтересованите български компании, студентите също ще могат да участват в създаването на социални иновации и нови продукти, насочени към включването на деца от уязвими групи, активизирането на младежи в риск и пълноценното им участие на пазара на труда и гражданското общество.

 

Джейн Муита, Представител на UNICEF за България, заяви по време на срещата: „Това е вълнуващ момент и първа стъпка към създаването на Win-Win партньорства между УНИЦЕФ България и компаниите в страната, чрез които можем да постигнем значим социален ефект, както и да осигурим стратегическа стойност за бизнеса.”