Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Гост-лекция на Славчо Нейков, Председател на УС в Института за енергиен мениджмънт и член на борда на EURELECTRIC

   

12.12.2017

 

На 11 декември гост-лектор в магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ беше г-н Славчо Нейков, Председател на Управителния съвет в Института за енергиен мениджмънт и член на борда в европейската асоциация на енергийната индустрия EURELECTRIC . Темата на лекцията му беше „Българската енергийна политика в контекста на регионалните и европейските енергийни тенденции.“.

Славчо Нейков е български експерт в областта на енергийната политика и устойчиво развитие на сектора с повече от 25 години непрекъснат стаж в енергийния сектор, включително като комисар в Държавната комисия за енергийно регулиране , главен секретар на Министерство на енергетиката , експерт в Секретариата на Енергийната харта в Брюксел, Директор на Секретариата на Енергийната общност във Виена и ръководител на звеното за връзки с Европейския съюз и зам.-генерален директор на „Нафтоиндустрия Србие” в Белград. Извън енергийния сектор е работил като прокурор и юрисконсулт.

download

От декември 2014 г. е Председател на УС на Института за енергиен мениджмънт. Член на Борда директорите на EURELECTRIC.

Г-н Нейков е завършил Юридическия факултет на Софийския университет; има също така и двегодишна специализация по международни икономически отношения, както и магистърска степен по европейска интеграция от Университета „Лимерик” в Ирландия.