Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Гост-лекция на докторант Теодора Пенева за енергийната бедност в България

   

12.01.2017

 

На 10 януари, като част от програмата на магистратурата „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ и в рамките на дисциплината „Регулирани услуги, пазари и ценообразуване“ гост-лекция изнесе докторантът Теодора Пенева.

thumbnail_TeodoraPeneva

 

Темата на лекцията беше „Енергийната бедност в България“ и в нея Теодора Пенева представи факторите, определящи енергийната бедност, данни за това явление в ЕС, дефиниции за енергийната бедност и политики от други страни за справянето с този проблем.

Теодора Пенева е докторант към Катедра „Икономика и управление по отрасли“ в Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ с научен ръководител доц. д-р Александър Николов . Преди да започне докторантските си изследвания, Теодора Пенева е завършила международна икономика в Китай и е била част от екипа на голяма енергийна компания в България, където е участвала в първото за страната обхватно корпоративно изследване на проблемите на енергийната бедност.