Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Кариерен център / Предложения за работа / Първи "Форум на кариерното развитие" на Кариерния център на Стопанския факултет - 31.05.2016

   

01.06.2016

p_rvi_forum_na_kariernoto_razvitie_v_stopanskiya_fakultet_na_sofijskiya_universitet_medium200x200

В двора на Стопанския факултет на Софийския университет започна първият Форум на кариерното развитие. Той се организира от новосъздадения Кариерен център на Факултета в партньорство с клуб "Спектър"

Участието във форума дава възможност на работодателите и студентите да осъществят личен контакт. Стопанският факултет е водеща институция в страната и региона на Балканите за обучение и изследвания в областта на икономическите и управленските науки, а според Рейтинга на университетското икономическо образование в България, изготвен от Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси, завършилите Софийския университет са най-предпочитаните кадри от работодателите.

1

Доц. Боряна Богданова от катедра „Статистика и иконометрия“ отбеляза, че всички са организирали събитието с голямо желание, а целта е да са максимално полезни и за двете страни – както за студентите, които трябва да се ориентират какво точно искат от пазара на труда, къде могат да си приложат уменията, които са придобили в Стопанския факултет, така и за работодателите, които търсят добре подготвени специалисти. Доц. Богданова подчерта, че възпитаниците на Стопанския факултет са много търсени и чрез кариерния форум се осигурява възможност на компаниите по-лесно да достигнат до тях.

2

В събитието участват девет компании, сред които представители на банковия сектор, консултантските услуги и реалния бизнес. Предвидени са фирмени презентации с представители на висшия мениджмънт.

3

Доц. Боряна Богданова изрази надеждата си събитието да бъде от полза за студентите и преподавателите и скоро да се превърне в традиция в календара на Стопанския факултет. Тя отбеляза помощта, която е срещнала в организацията на събитието от страна на деканското ръководство, преподавателите и администрацията на Стопанския факултет и самите студенти. Изрази надеждата си форумът да е максимално ефективен и да подпомага в най-голяма степен успешната реализация на възпитаниците на Факултета.

4

Форумът се провежда с и благотворителна цел за набиране на средства за подобряване на средата, в която се обучават студентите от Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Събраните средства ще се използват за изграждане на съвременни пространства за споделена работа (co-working spaces) на студенти и преподаватели и обособен административен блок за обслужване на студентите.

5
6
7
8