Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Ас. Атанас Георгиев бе избран в УС на Националния комитет на България в Световния енергиен съвет

   

05.05.2016

 

NKBSES

 

На 25 април, по време на редовното Общо събрание на Националния комитет на България в Световния енергиен съвет (www.wec-bulgaria.org/about-us/wec/) ас. Атанас Георгиев бе избран за член на Управителния съвет на сдружението. НКБСЕС е доброволно сдружение на юридически и физически лица за осъществяване на дейност с нестопанска цел.

Националният комитет представлява България в Световния енергиен съвет (www.worldenergy.org). СЕС е най-важната глобална енергийна организация в света. В СЕС членуват комитети от над 90 страни, сред които и повечето от най-големите производители и потребители на енергия. 80-годишната организация е призната от ООН и се занимава с всички видове енергия - от въглища, мазут, природен газ, вода, възобновяеми източници, ядрена и др. Седалището на СЕС е в Лондон. СЕС е добре познат на световната енергийна сцена с висококачествените си доклади, анализи, изследвания, прогнози и препоръки в областта на енергийната стратегия и политика.

В ръководството на НКБСЕС с 3-годишен мандат бяха избрани и: Валентин Николов (председател на УС), Северин Въртигов и Eмил Гаврилов (заместник-председатели), Александър Ненков, Стоян Нешев и Константин Стаменов (членове на УС).