Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Съвместна изложба на проф. Стефан Алтъков и доц. Лаура Димитрова беше открита в галерия „Алма матер“

   
Съвместна изложба на проф. Стефан Алтъков и доц. Лаура Димитрова  беше открита в галерия „Алма матер“

В галерия „Алма матер“ в Ректората на Софийския университет бе открита съвместна изложба на проф. Стефан Алтъков и доц. Лаура Димитрова. Експозицията е подготвена от Катедра „Изобразително изкуство” на Факултета по начална и предучилищна педагогика и Културния център на СУ.

В своята юбилейна изложба проф. д-р Стефан Алтъков, ръководител на Катедра „Изобразително изкуство” към Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ, показва творби от различни периоди от опитите си като живописец в търсене и отстояване на творческата си идентичност. Те демонстрират трайния интерес на автора към историята, философията и литературата като постоянни източници на вдъхновение в епохата на постмодернизма.

1a

Определящи за неговата живопис са фигуративността, текстът, експресията, символът, минимализмът, импровизацията, които художникът развива през годините. Настоящата изложба е по повод 60-годишния юбилей на проф. Стефан Алтъков.

Доц. Лаура Димитрова представя творби, създадени през последните две години, които съчетават образи и текстови послания – алюзия за излизане от границите на линейно протичащото време и подреденото пространство. Основният използван материал е рециклираната хартия, която изгражда и същевременно натоварва творбите ѝ със своите предишни истории. Материал, който според авторката носи смисъла на непрестанната промяна, на съмнението във вечното и неотменното, на стремежа да се открие красотата на нетрайното.

4

Съвместната изложба на проф. Алтъков и доц. Димитрова може да бъде разгледана до 12 юни 2015 г.

4a