Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / В Софийския университет се проведе презентация на тема "Кариерен старт в европейските институции"

   
В Софийския университет се проведе презентация на тема "Кариерен старт в европейските институции"

В Заседателна зала 1 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе презентация на тема "Кариерен старт в европейските институции". Тя се организира от EU Careers и Кариерния център на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Лектор на събитието бе Мария Трифонова, кариерен посланик за 2014/2015 г. на Европейската служба за подбор на персонал за България. Тя е е докторант в Стопанския факултет на СУ.

Събитието е първото и въвеждащо от поредица такива, които ще се проведат в СУ през следващата година. Ролята на кариерния посланик е да подпомага младите хора правилно да идентифицират позициите в европейските структури, областите, в които биха искали да се развиват, както и да ги информира за процедурите за кандидатстване и възможностите за кариерно развитие.

1_w

Мария Трифонова

На срещата студентите получиха информация за възможностите за работа в Брюксел, Люксембург и Страсбург в седалищата на европейските институции или в някоя от агенциите и местните офиси във всички държави-членки. Присъстващите в залата имаха възможност да се запознаят с различни видове работни позиции и стажантски програми (за администратори, асистенти, писмени или устни преводачи) и сферите, в които най-често се търсят служители. Те получиха и подробна информация за целия етап на подбор и тестовете, които се полагат като основна част от конкурсите за работа.

Повече информация може да бъде намерена на адрес http://career.uni-sofia.bg/, както и във Фейсбук страницата EU Careers Bulgaria.

Конкретни въпроси или консултация с Мария Трифонова - на имейл eucareers.unisofia@eu-careers.eu.

2