Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Ас. Атанас Георгиев от Стопанския факултет изнесе лекция за рисковете в електроенергетиката пред членовете на Българската макроикономическа асоциация

   

10.08.2014

 

BMA2014

 

На 22 юли в Икономическата библиотека на Института за пазарна икономика и Българската макроикономическа асоциация се проведе дискусия на тема „Предизвикателствата пред електроенергийния сектор в страната“.

По покана на ИПИ и БМА, с лекции се включиха ас. Атанас Георгиев – координатор на магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и гл. редактор на списание Ютилитис, както и г-жа Иванка Диловска – председател на Управителния съвет на Института за енергиен мениджмънт (ЕМИ) и редовен гост-лектор в магистърската програма. Модератор на дискусията беше Красен Станчев от ИПИ. С въпроси и коментари се включиха икономистите доц. д-р Мариела Ненова, Георги Ангелов, Лъчезар Богданов, Калоян Стайков и др.

Атанас Георгиев представи основните актуални дисбаланси в българската електроенергетика, както и опит за класификация на съществуващите към момента рискове. С участниците бяха обсъдени и актуалните данни за състоянието на държавните енергийни дружества. Г-жа Иванка Диловска представи неефективностите в енергийния вертикал, предизвикателствата пред централите и мрежовите дружества, както и различните сценарии за стабилизация.

 

Презентациите от дискусията можете на намерите на сайта на БМА: