Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / С устен изпит по журналистика продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2014/2015 г.

   
С устен изпит по журналистика продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2014/2015 г.

Днес в 9.00 часа в Ректората на Софийския университет започна устният изпит по журналистика за кандидат-студенти.

Допуснати до устния изпит по журналистика са 447 кандидат-студенти, които на писмения изпит по журналистика са получили оценка, не по-ниска от добър (3,50).

Деканът на факултета по журналистика и масова комуникация доц. Теодора Петрова пожела успех на всички кандидати. Тя ги посъветва да не се притесняват и изрази надежда с много голяма част от кандидатите да се срещне отново на есен, когато ще бъдат студенти в първи курс.

1

Устният изпит по журналистика протича под формата на събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите. За обективност на оценките и съпоставимост на знанията на кандидатите на всички се задават едни и същи въпроси, които се определят от изпитната комисия в деня на изпита. За оформяне на общото представяне на кандидат-студента е допустимо комисиите да задават допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми.

2

Предмет на оценка са: обща култура и осведоменост по актуални събития; комуникативни умения; информираност и мотивация за професията. Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях.

3